We zijn al een paar weken op weg in het schooljaar 2019-2020.
De leuke dingetjes die we tot nu toe hebben gedaan, zijn:

Faqta ontdekken
We zijn op dit moment met Geschiedenis ‘De Gouden Eeuw’ bezig.
Bij dit onderwerp ontdekten we dat schippers de weg konden vinden met een kompas.
We hebben geprobeerd een kompas te maken!

Voorstelling ‘De Aardmannetjes’
We hebben een erg grappige voorstelling gezien met heel de school. Het ging over sprookjes en over gekke aardmannetjes.
Als je te hard riep, kwam het aardmannetje misschien wel tevoorschijn!
Uiteindelijk hebben we drie nieuwe sprookjes geleerd over aardmannetjes, meegezongen en vooral veel kunnen lachen.

Theater lezen
Toneelspelen, drama of theater lezen? Wij kunnen het allemaal! Een kleine workshop heeft de kinderen van
groep 5-6 op ideeën gebracht om op een speciale manier te gaan lezen: Theater lezen.
Waar de kinderen tijdens de CREA ochtenden enthousiast van worden, kunnen we nu ook tijdens
een leesles doen. Lol en lezen in 1.
De juf van het theater lezen heeft een enorme kist achtergelaten waarin een hoop boeken zitten.
Deze boeken zijn geschikt om het theater lezen te oefenen.
(ondertussen oefenen ze ook: samenwerken, woordenschat, tempo lezen, articuleren & begrijpend lezen. En dat wanneer je zoveel lol hebt.)

Wisbordjes
Sinds kort hebben wij wisbordjes in de klas. Hiermee kunnen we de les interactiever maken.
Een woordenschatles wordt ineens wel erg leuk als je je eigen woordweb kunt maken. Uitrekenpapier?
Je gebruikt daar gewoon je wisbordje voor hoor, juf. Handig toch?