Kinderboekenweek

Tijdens de Kinderboekenweek hebben wij een aantal activiteiten gedaan.
Onze opening was reizend door de boeken heen. Tijdens deze week zijn we natuurlijk veel
bezig geweest met lezen en schrijven, maar dan toch wel op een andere manier.
Schrijven op een zelfgemaakte tablet van klei. Geheimtaal schrijven en dan de brief ontcijferen.
Of samen een griezelverhaal schrijven, spannend hoor!

Samen een verhaal schrijven

Een eigen tablet maken, waarop je kunt schrijven

Of.. geheimtaal schrijven

Kun jij het lezen?

Bezoek aan MEC (Kinderboerderij Zevenbergen)
We mochten een bezoekje brengen aan de Kinderboerderij in Zevenbergen. Deze keer hadden zij voor ons een project rondom bijen bedacht. Erg leuk en we hebben er veel van geleerd. Zelfs een eigen bijenhotel gemaakt.

We zijn begonnen met kennismaken met de verschillende bijen. Jeetje, wat heb je er veel!

eerst kregen we informatie,

toen zijn we gaan natekenen,

vervolgens kregen we een quiz,

tussendoor even pauze en chillen!

om uiteindelijk weer genoeg energie te hebben voor het maken van een bijenhotel!

Halloween

In de maand oktober is het natuurlijk altijd Halloween! Dit schooljaar hebben we daar eens wat uitgebreider bij stilgestaan.
We hebben verschillende knutsels gemaakt die een beetje spooky waren: zoals spinnen en enge maskers.

Daarnaast hebben we pompoenen uitgehold en er lichtjes ingedaan. Superleuk!
En tjah.. bij dit koude weer hoort ook een lekker soepje. Je raadt het al.. pompoensoep. Jummie..

We moesten even wachten totdat de soep klaar was. Dus toen een beetje spooky nog wat werk afmaakt.
Donker, enge muziek en natuurlijk een kaarsje (anders zagen we niks).

natuurlijk eerst even kijken hoe het gezichtje eruit komt te zien

met hulp van een paar mama’s hebben we de pompoenen uitgehold

(en stiekem proeven.. hoe smaakt een pompoen eigenlijk?)

kaarsjes erin

en het resultaat!

nu nog even wachten op de soep..

gezellig, maar toch een beetje spooky

een klein beetje gek doen kunnen ze wel!

Happy Halloweeeeeen!

Inloop papa’s en mama’s samen met de kinderen

Onder het genot van een lekker soepie (de eigen gemaakt pompoensoep), halloweenmuziek op de achtergrond
en enthousiaste kinderen hebben de ouders samen met hun kinderen een kijkje genomen in wat zij nu eigenlijk heel de dag op school doen.
Ontzettend leuk dat er zoveel animo voor was. Stralende kinderen!