Groep 4-5

Nina

Over Githe Frijters

Mijn naam is Githe Frijters,

In 2017 ben ik getrouwd met mijn grote liefde en we hebben twee kinderen. Samen met mijn mooie gezin wonen we in Oud Gastel.

In 2010 ben ik de Master-SEN IB gestart. Daarvoor ben ik in 2012 geslaagd. Sindsdien ben ik de intern begeleider van de Cocon. Een paar jaar later ben ik wederom een Master-SEN gestart, dit keer om meer te weten te komen over gedragsproblemen. De gevolgde modules zijn aan mijn diploma Master-SEN toegevoegd.

Nu werk ik al een aantal jaren met plezier op de Cocon en ik hoop hier nog lang te mogen werken.

Githe Frijters
Groep 3/4

Over Gina Sneep

Mijn naam is Gina Sneep en woon nu een paar jaar in Geertruidenberg.

In 2016 ben ik afgestudeerd. Daarna ben ik op verschillende scholen gaan werken op invalbasis, daarna op een school in Oosterhout en vanaf 2018 op de Cocon in Klundert.

In het schooljaar 2020-2021 werk ik samen met Githe in groep 4/5. Ik werk de hele week.

Gina Sneep
Groep 3/4

In groep 4 wordt er meer en meer zelfstandig gewerkt. Nog niet zoveel als in de bovenbouw natuurlijk maar wel een stuk meer dan in groep 3.

In de klas heerst er een vaste structuur. Onze mening is dat kinderen in een gestructureerde omgeving beter kunnen presteren. Zo ook in het geven van de lessen zit een vaste volgorde. De benadering naar de kinderen is altijd positief.

Verder hebben de leerlingen van groep 4/5 elke dinsdag en vrijdag bewegingsonderwijs.

In de groepen werken we iedere dag met de takenkaart. Deze kaart is voor iedere leerling individueel samengesteld en heeft als doel de zelfstandigheid van de leerlingen te ontwikkelen. Tijdens het zelfstandig werken leren de kinderen zelf probleempjes op te lossen, elkaar te helpen, coöperatief werken en omgaan met uitgestelde aandacht. Indien kinderen toch met een vraag blijven zitten kunnen zij zich inplannen op het vragenbord. De juf komt dan langs wanneer zij tijd heeft om de vraag te beantwoorden. Tijdens het zelfstandig werken heeft de juf tijd om met kinderen op individueel of in groepsverband te werken.