Groep 3-4

Even voorstellen ….. groep 3-4

Groep 3

Grada
Davey
Maya
Dylano-Jay
Amy
Femke
Nina

Groep 4

Cristiano
Rosita
Ben
Ninthe
Lyenne
Jaylynn
Amy
Lorena
Sofie

Over Githe Frijters

Nadat ik ben afgestudeerd heb ik een tijdje elke woensdag ingevallen op de Linde in Oud Gastel. De andere dagen werkte ik op invalbasis. Dat betekent dat je ’s ochtends wakker kunt worden gebeld om die dag ergens in te gaan vallen. Erg leerzaam maar een eigen klasje is toch veel leuker.

Toen ik hoorde dat ik zwangerschapsverlof kon invullen op de Cocon was ik superblij! De kansen liggen niet voor het oprapen maar deze wilde ik met 2 handen aanpakken.

In 2010 ben ik de Master-SEN IB gestart. Daarvoor ben ik in 2012 geslaagd. Een paar jaar later ben ik wederom een Master-SEN gestart, dit keer om meer te weten te komen over gedragsproblemen. De gevolgde modules zijn aan mijn diploma Master-SEN toegevoegd.

Githe Frijters
Githe Frijters
Groep 3/4

Over Gina Sneep

Gina Sneep
Gina Sneep
Groep 3/4

In groep 3 leren de kinderen lezen, rekenen en schrijven. We hebben de methode Veilig Leren Lezen voor lezen. Deze methode is zo ontworpen dat je vroeg signaleert welke leerling er moeite heeft met leren lezen. Deze leerlingen krijgen dan extra instructie en extra verwerkingsstof om toch het beoogde resultaat te behalen.

In groep 5 wordt er meer en meer zelfstandig gewerkt. Nog niet zoveel als in de bovenbouw natuurlijk maar wel een stuk meer als groep 3.

In de klas heerst er een vaste structuur. Onze mening is dat kinderen in een gestructureerde omgeving beter kunnen presteren. Zo ook in het geven van de lessen zit een vaste volgorde. De benadering naar de kinderen is altijd positief.

Verder hebben de leerlingen van groep 3/5 elke donderdag en vrijdag bewegingsonderwijs.

In de groepen werken we iedere dag met de takenkaart. Deze kaart is voor iedere leerling individueel samengesteld en heeft als doel de zelfstandigheid van de leerlingen te ontwikkelen. Tijdens het zelfstandig werken leren de kinderen zelf probleempjes op te lossen, elkaar te helpen, coöperatief werken en omgaan met uitgestelde aandacht. Indien kinderen toch met een vraag blijven zitten kunnen zij zich inplannen op het vragenbord. De juf komt dan langs wanneer zij tijd heeft om de vraag te beantwoorden. Tijdens het zelfstandig werken heeft de juf tijd om met kinderen op individueel of in groepsverband te werken.

Laatste nieuws